searchbar
 

Sprosser eller ikke? Et spørsmål om uttrykk og sjel.

Sprosser kan være med på å gi huset ditt det helt rette uttrykket – og å gi huset sjel. Vi gir deg fire ulike løsninger.

Utenpåliggende klipssprosser

De såkalte "pyntesprossene" med klips har overtatt stadig mer av markedet på grunn av sine unike egenskaper.

Klipssprosser isolerer betydelig mer enn våre tradisjonelle gjennomgående sprosser fordi de ligger løst på utsiden av glasset, og de er svært enkle å ta og på av slik at du lettere kan vaske vinduene.

Nye produksjonsmetoder hos Natre og moderne design gjør at du skal svært tett innpå vinduet før du nå oppdager at sprossene faktisk ligger utenpå glasset.

Våre klipssprosser er laget i vedlikeholdsfri aluminium og fås i 24mm, 44mm og 64mm bredde og du kan kombinere med f.eks en bredere vertikal midtsprosse og smalere horisontale rutekombinasjoner. Her kan du kombinere det slik at du får det rette uttrykket.

Gjennomgående sprosser

Enkelte vil si at dette er de eneste ekte sprossene. Her går treverket igjennom ruten på den tradisjonelle måten.

Når en glassrute ser ut til å være delt opp i biter av sprossene, så er den faktisk det. I vinduer med små og halvstore glassfelt svekkes isolasjonsevnen noe, siden de seks ytterste centimeterne glass ut mot sprossene ikke isolerer like bra som de innenfor.

Vasking av vinduer med denne type sprosser tar litt lenger tid, men er man stilbevisst eller opptatt av tradisjon lar man seg ikke skremme av en smule merarbeid. Man står på litt for å oppnå noe ekstra. Og liker man rett og slett ikke å vaske kan man med fordel velge selvvaskende glass.

Leveres kun i 68mm bredde.

Pålimte sprosser

Pålimte sprosser gir deg det beste fra begge verdener – få det tradisjonelle uttrykket uten å gå på kompromiss med komforten.

Pålimte sprosser gir deg en illusjon av gjennomgående sprosser, men med vesentlig bedre isolerende egenskaper enn våre gjennomgående.

Våre pålimte sprosser får du i vedlikeholdsfri aluminium på utsiden og med valg mellom vanlig tre eller aluminium på innsiden.
Pålimte sprosser har én sprosse innvendig, én i mellom glassene og én utvendig. Fås i 36mm bredde.

Wienersprosser

For den aller enkleste vaskejobben kan du velge Winersprosser.

Disse kan benyttes i kombinasjon med klipssprosser, eller som et alternativ til disse. Winersprosser er en sprosse som ligger mellom glassene og gir en illusjon av oppdeling på vinduene. Vær oppmerksom på at du tydelig ser glasset på begge sider av sprossen om du står nære vinduet.

Wienersprosser leveres i 18, 26 og 49mm bredde.

 

 

Finn riktig produkt:

   
Prøv Vindusguiden å få oversikt