searchbar
 

Beslaget eller hengslene til toppsving vinduet er basisen i vårt konsept. Det ble oppfunnet og patentert i 1959. Vi har produsert vinduer med disse beslagene siden den gang.

30 millioner eksemplarer

De beslagdeler som er synlige fra utsiden leveres i standard hvit på de hvite toppsvingvinduene, ellers er de gullkromatisert. På sidesving vinduer er beslagene i rustfritt stål. Våre vinduer kan også leveres med låsbar vindusvrider.

Beslaget er ikke mye endret på 50 år, og er fortsatt like godt. I løpet av denne tiden har det kun vært 180 klager eller reklamasjoner på beslaget. Ikke verst når man vet at det er produsert i et antall av 30 millioner.

Beslag toppsving

Toppsvingbeslaget benyttes til horisontalt glidehengslede vinduer, også kalt toppsving vindu.

Beslaget (eller hengslene) til toppsvingvinduet er basisen i vårt konsept. Beslaget er produsert i et antall av 30 millioner. I løpet av 50 år har det bare vært 180 klager eller reklamasjoner på beslaget!

Toppsvingbeslaget er utvilsomt det beste vindusbeslaget som finnes.

Beslaget er laget for at man enkelt skal kunne snu vinduet rundt og vaske begge sider fra innsiden. Vinduet roterer uten at det berører gardiner og blomster. Alt skjer utvendig. Beslaget er laget av høykvalitets stål.

Praktiske funksjoner
Vinduet åpnes ved hjelp av en vrider i underkant, og det kan lukkes i en mindre lufteposisjon via espagnolett. Toppsvingbeslaget har barnesikring som standard, og ved å åpne mot denne får man ca 80 mm åpning i underkant av vinduet.

Ved vasking kan vinduet vendes 180 grader og sikringen kobles til og holder rammen fast. Vinduet kommer ikke inn i rommet, og det blir derfor ingen konflikt med gardiner og planter i vinduskarmen.

Gode egenskaper
Utadslående vinduer blir tettere og tettere ved økt vindtrykk, fordi rammen presses mot pakningene. Hengslet plasseres i utfresing i sidekarm, noe som gir liten spalte mellom karm og ramme. Betjeningen av vinduet går lett i alle posisjoner. Dette oppnås på grunn av en genial konstruksjon som gjør at vinduet er i perfekt balanse, også når rammen vendes 180 ˚ rundt. Presis produksjon og lukkede smørepunkter gjør at toppsvingbeslaget har en svært lang levetid.

Størrelser
Hengslene er tilgjengelige i 7 størrelser, med betegnelse S1 – S7. Minste vindushøyde er 388 mm og største høyde er 1588 mm.

Beslag sidesving

Sidesvingbeslaget har i en årrekke vært det ledende kvalitetsbeslaget for sidesvingvinduer, og nytt system med ytterligere forbedringer ble lansert i 2005.

Bruksområder
Sidesvingbeslag benyttes til vertikalt glidehengslede vinduer, også kalt sidesving vindu.

Praktiske funksjoner
Vinduet åpnes ved hjelp av vrider i sidekant, og det kan lukkes i en mindre lufteposisjon via espagnolett. Sidesvingbeslaget har en sikring som standard. Ved å åpne mot denne får man først ca 80 mm åpning i sidekant av vinduet tilpasset krav til barnesikring. I tillegg har den en større lufteposisjon der vinduet verken kan blåse opp eller igjen.

Ved vasking kan vinduet vendes 180 grader og sikringen vil også da kobles til og holde rammen fast. Vinduet kommer ikke inn i rommet, og det blir derfor ingen konflikt med gardiner og planter i vinduskarmen.

Gode egenskaper
Utadslående vinduer blir tettere og tettere ved økt vindtrykk, fordi rammen presses mot pakningene.

Betjeningen av vinduet går lett i alle posisjoner, også når rammen vendes 180 ˚ rundt. Dette oppnås fordi beslaget består av en vognenhet som glir på en skinne, noe som sikrer gode egenskaper i år etter år. Presis produksjon, rustfrie materialer og lukkede smørepunkter gjør at sidesvingbeslag har en svært lang levetid.

Størrelser
Se vår prisliste for tilgjengelige mål.

Finn riktig produkt:

   
Prøv VindusGuiden å få oversikt